Removing CO2
out of the blue

Dat we dringend actie moeten ondernemen voor het klimaat is al enkele jaren duidelijk, hoe we dat moeten doen blijft een moeilijkere vraag. De start-upout of the blue’ biedt het antwoord op die vraag! Parlé ontwikkelde de branding, van logo tot website.

Een groot deel CO2 bevind zich namelijk in de oceanen (who knew?!), de perfecte plek dus om het klimaatprobleem aan te pakken. Hoe? Juist, door CO2 te onttrekken uit het water, op te slaan, en te hergebruiken voor andere industriële doeleinden.

Als start-up kan het dan ook niet ontbreken direct een goede start te maken. Een uitgesproken branding ondersteunt het verhaal en zorgt voor een professioneel merk. Parlé geeft deze start-up dat extra duwtje in de rug. We verzorgden de ontwikkeling van een sterke branding, geïnspireerd op het proces ontwikkeld door CEO, Lennart Joos. De ontwikkeling van een logo en enkele basis huisstijlelementen: een animatie, visitekaartje en website zorgen voor een sterke basis.

A well thought-out branding that combines water and CO2

2 elementen bleken al snel de bouwstenen te zijn van out of the blue: water en CO2. Deze 2 combineren in een sterk logo was dan ook de uitdaging. Maar hoe kunnen we een chemisch element simpel, maar toch krachtig afbeelden op een stijlvolle manier?

Tijd om even terug te grijpen naar chemische voorstellingen uit de theorielessen in het middelbaar. Het concept kreeg vorm: 3 cirkels symboliseren het chemische element CO2. Deze ontsnappen uit het geheel, de oceaan. Simpel, clean en toch zo sterk!

Naast het logo werden ook andere huisstijlelementen ontworpen. Om de theorie achter de start-up nog wat extra te benaderen werd er gekozen om het logo te animeren. Door de opeenvolging van de verschillende elementen wordt het proces op een eenvoudige manier duidelijk gemaakt. Een mooi voorbeeld van hoe een logo animatie een huisstijl echt kracht kan bijzetten.

Out of the blue logo design
out of the blue fotografie Lennart Joos
Business Cards design Out of the blue

A website
to tease the concept

Als start-up in 2020 kan in de ontwikkeling van een branding een goede website niet ontbreken. Door de complexe materie die achter ‘out of the blue’ zit werd heel bewust gekozen voor een eenvoudige website die investeerders teased naar het idee. Informeren op een overzichtelijke manier, zonder al te veel prijs te geven. Het concept wordt op een one-page website weergegeven met respect voor witruimte, design en webtrends.

Ook voor start-ups staat Parlé klaar voor een gesprek. De gepaste communicatie, binnen jouw budget. Wij staan alvast te popelen om kennis te maken!

Website Development out of the blue
Webdesign Out of the blue